Uoči Prajda, nezadovoljstvo pojedinih LGBT aktivista

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči Prajda, nezadovoljstvo pojedinih LGBT aktivista

Uoči početka današnje Parade ponosa u Beogradu, Bi-Bi-Si navodi da je grupa LGBT aktivista razočarana sporim tempom reformi i da je pokrenula kampanju pod sloganom "Reci ne", s ciljem da spreči političare da prisustvuju šetnji jer veruje da su oni učinili malo za jačanje prava LGBT zajednice.

Britanski medijski javni servis napominje da je premijerka Srbije Ana Brnabić u fokusu kampanje te grupe aktivista i poziva se na ocenu organizacije GLIC, koja stoji iza kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Reci ne", da je premijerkin "rad na osnaživanju LGBT prava razočaravajući".

Bi-Bi-Si Serbian navodi da je Brnabićeva, u obraćanju na Paradi ponosa 2017, rekla da će prava LGBT zajednice doći na red tek pošto se reše važni problemi kao što su inflacija, penzije i životni standard.

Predsednik GLIC-a Predrag Azdejković rekao je britanskom servisu da je ta izjava premijerke Brnabić "skandalozna".

"Oni kažu: ''Imate gej premijerku, dve parade, trebalo bi da budete zadovoljni''. Ali, sve je to izmišljotina", kazao je Azdejković.

Bi-Bi-Si podseća da je, nezadovoljan naporima drugih gej aktivista, Azdejković u junu organizovao svoju Paradu ponosa, s ciljem da "gej šetnju vrati običnim ljudima, daleko od političara".

U Beogradu se danas održava Parada ponosa 2018, čiji organizator Goran Miletić smatra da je imati šefa vlade u prvim redovima način da se LGBT zajednici pokaže da se zemlja menja, zaključuje se u tekstu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Imate gej premijerku, dve parade. Sve je to izmišljotina"

Izvor: B92, 16.Sep.2018

Uoči početka Parade ponosa u Beogradu, BBC navodi da je grupa LGBT aktivista razočarana sporim tempom reformi...Kako se navodi, oni su pokrenuli kampanju pod sloganom "Reci ne", s ciljem da spreči političare da prisustvuju šetnji jer veruje da su oni učinili malo za jačanje prava LGBT zajednice...Britanski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.