Unmik o poternici za Radoičićem: Komunikacija je poverljiva

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unmik o poternici za Radoičićem: Komunikacija je poverljiva

Priština -- UNMIK nije ni potvrdila ni demantovala informaciju da je za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem izdat međunarodni nalog za hapšenje.

On se navodno sumnjiči da je povezan sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Na pitanje Glasa Amerike da li je tačno da je preko UNMIK-a raspisan međunarodni nalog za hapšenje Radoičića, portparolka te misije Sanam Dolatšahi rekla je da je komunikacija između UNMIK-a i prištinskih vlasti u vezi sa pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Interpola, kao i između UNMIK-a i Interpola, poverljiva.

"Ako imate specificna pitanja u vezi sa nalozima za hapšenje, možete ih uputiti kosovskim vlastima ili Interpolu”, navela je ona.

Srpska lista saopštila je ranije danas da je raspisivanje poternice za Radoičićem politički napad i pokušaj zastrašivanja Srba, ali i skretanja pažnje javnosti sa više od 30 saslušanih pripadnika OVK pred Specijalnim sudom zbog zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Srpska lista navodi da je poternica raspisana bez dokaza, da bi se zastrašili Srbi koji ne pristaju da "mirno gledaju kako albanska čizma gazi nedužan narod, poput Radoičića".

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je ranije danas da je nalog za hapšenje Radoičića deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i "njihova UČK elita".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.