Uništeno 370 kilograma narkotika

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno 370 kilograma narkotika

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu je uništeno oko 370 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Za uništavanje narkotika su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, saopštio je MUP.

Uništeno je 186 kilograma heroina, kao i 184 kilograma marihuane, koja se nalazila skladištena u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici.

Ulična vrednost uništenih narkotika je oko milijardu i 250.000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, komisija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kao i komisija Termoelektrane "Nikola Tesla".

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika obavljeno je u skladu sa Uredbom i referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

Današnje uništavanje narkotika nastavak je akcije uništavanja zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.