Uništena plaketa sa imenima jevrejske dece poslate u logor

Izvor: B92, 08.Avg.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena plaketa sa imenima jevrejske dece poslate u logor

Pariz -- Memorijalna plaketa, u čast jevrejske dece koja su tokom Drugog svetskog rata deportovana iz istočne Francuske, našla se na meti vandalizma.

"Užasnuti smo, ali nećemo odustati. Mi ćemo je obnoviti", izjavio je Jan Levi iz lokalne jevrejske humanitarne organizacije koja je posvećena očuvanju sećanja na 44 jevrejske dece koja su deportovane iz istočne Francuske 1944. godine, prenosi agencija Frans pres.

Plaketa sa imenima žrtava, koje su poslate u nacističke logore smrti, oskrnavljena je i uništena, dodao je on.

Francuski ministar inostranih poslova Žerar Kolom je napad okarakterisao kao "kukavički i dostojan prezira".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uništena plaketa sa imenima jevrejske dece poslate u logor

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2017

Memorijalna plaketa, u čast jevrejske dece koja su tokom Drugog svetskog rata deportovana iz istočne Francuske, a koja se nalazi u Lionu, našla se na meti vandala...Plaketa sa imenima žrtava, koje su poslate u nacističke logore smrti, oskrnavljena je i uništena..."Užasnuti smo, ali nećemo odustati....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.