Unapređenje saradnje sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 17:14

Unapređenje saradnje sa SAD

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, a glavna tema sastanka bila je dalje unapređenje poljoprivredne saradnje, posebno u oblasti organske hrane koja svake godine beleži nove rekorde, kako u proizvodnji, tako i u izvozu.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navodi se da su proizvođači iz Srbije u 2020. godini zabeležili veći izvoz za čak 30 odsto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 2019. godinu.

Sjedinjene Američke Države su jedna od zemalja u koje se srpska organska hrana sve više izvozi, pre svega voće, poput smrznutih malina, kupina i suvog voća.

Povoljni uslovi za izvoz oko 5.000 industrijskih i poljoprivrednih proizvoda u SAD, bez carine, svakako je dobra poslovna prilika za srpske proizvođače na čijem jačanju i plasmanu robe će se u narednom periodu zajedničkim naporima Srbije i SAD dodatno raditi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOBRE VESTI ZA SRPSKE POLJOPRIVREDNIKE: Veliko svetsko tržište zainteresovano za naše organske proizvode

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Organska hrana u Srbiji svake godine beleži nove rekorde..Unapređenje poljoprivredne saradnje Srbije i SAD posebno u oblasti organske hrane bila je tema današnjih razgovora ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i ambasadora Entonija Godfrija..., kako u proizvodnji, tako i u izvozu, a proizvođači...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.