Unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Venecuele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Venecuele

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, posle učešća na sednici prve Skupštine programa UN za naselja (UN Habitat) u Najrobiju u Republici Keniji, razgovara je danas sa delegacijom Bolivarske Republike Venecuele o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje.

Ministar Đorđević razmenio je iskustva sa delegacijom Venecuele o načinima za prevazilaženja novih izazova u urbanizaciji, poput siromaštva u urbanim sredinama, marginalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nezaposlenosti, što je bila i tema prvog zasedanja Skupštine UN za naselka (UN Habitat).

Kako je ministar istakao, Srbija neguje prijateljske odnose sa narodom Venecuele i to će nastaviti i u budućnosti.

On je naveo da je naša zemlja zahvalna na podršci koju Venecuela pruža Srbiji, pogotovo kada je u pitanju nepriznavanje jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo.

"Zahvalni smo što Venecuela nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti tzv. Republike Kosova i time pružila veliku podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije", rekao je Đorđević.

Ministar je naglasio da postoji još prostora za dodatno unapređenje saradnje dveju zemalja u različitim oblastima koje su od obostranog interesa, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević: Unapredjenje bilateralnih odnosa Srbije i Venecuele

Izvor: Beta, 28.Maj.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević sastao se danas sa delegacijom Venecuele i razgovarao o unapredjenju saradnje dve zemlje.Nakon učešća na sednici prve Skupštine programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) u Najrobiju, u Кeniji, Djordjević...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.