Unapređena komunikacija sa dijasporom

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređena komunikacija sa dijasporom

Prvi pozitivni efekti Zakona o dijaspori i Srbima u regionu vidljivi kroz evidentiranje i organizovanje novih srpskih udruženja širom sveta, rekao ministar Srđan Srećković.

Ministar za dijasporu Srđan Srećković izjavio je da su vidljivi prvi pozitivni efekti Zakona o dijaspori i Srbima u regionu kroz evidentiranje i organizovanje novih srpskih udruženja i organizacija širom sveta i uključivanje mladih u ta udruženja.

U saopštenju tog ministarstva navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da je Zakonom o dijaspori i Srbima u regionu propisano evidentiranje organizacija u dijaspori i regionu, koje ima za cilj formiranje centralne elektronske baze podataka.

"Rezultat evidentiranja doprinosi unapređenju komunikacije sa svim pripadnicima dijaspore", ukazao je Srećković i naglasio važnost evidentiranja i formiranja elektronske baze podataka, jer resurs koji čini Internet i nove tehnologije omogućava bržu i efikasniju komunikaciju sa ciljnom grupom, koja živi na velikoj udaljenosti.

Srećković je istakao da je posebno ohrabrujuća spremnost i želja mladih da se ponovo uključe u dešavanja u matici i doprinesu njenom prosperitetu.

Proces evidentiranja je započet početkom decembra, a do danas je prijavljen veliki broj novosnovanih organizacija mladih, koju čine visookobrazovani pripadnici dijaspore", saopštio je ministar.

Srećković je istakao da saradnja sa ciljnom grupom, koja poseduje različite nivoe humanog kapitala u smislu obrazovanja, veština, znanja, utiče na izgradnju imidža Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.