Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najstariji čovjek na svijetu

U Izraelu je umro najstariji čovjek na svijetu - Jisrael Kristal, koji je preminuo danas u 113. godini, prenijeli su izraelski mediji.

Kristal je rođen u poljskom selu Zarnov, koje se nalazi oko 146 kilometara jugozapadno od Varšave.

Tokom Prvog svjetskog rata Kristal je ostao bez roditelja, njegovo dvoje djece je umrlo kada su se u toku Drugog svjetskog rata preselili u Lođ, a njegova supruga je ubijena 1944. godine u "Aušvicu", gdje su oboje odvedeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Kristal je zatim robovao u još nekoliko logora dok ga sovjetski vojnici nisu spasili 1945. godine, a 1950. godine je emigrirao u Izrael sa svojom drugom suprugom i dvoje djece.

Jisrael Kristal je zvanično proglašen najstarijim čovjekom na svijetu u martu 2016. godine, a taj podatak je zapisan i u "Ginisovu knjigu rekorda".

Kristalova kćerka Šula Koperštoh je za izraelske medije izjavila da je njen otac preminuo danas nakon što se juče razbolio, prenosi BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.