Umro legendarni buntovnik

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro legendarni buntovnik

Jedan od najkontroverznijih rok muzičara u poslednjih nekoliko decenija, osnivač, pevač i basista grupe "Motorhed" Lemi Kilmister umro je u 70. godini, dva dana nakon što je saznao da ima rak, saopštio je britanski bend.

Lemi je osnovao "Motorhed" 1975. godine sa kojima je snimio 22 albuma, uključujući legendarni "Ejs of spejds". Bio je jedan od najvećih buntovnika rok muzike, veoma angažovan u iskazivanju stavova protiv establišmenta, kao i religije .

Lemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je rođen kao Ian Frejzer Kilmister u Barslemu 1945. godine. Dobio je nadimak u školi, ali je sam govorio da ne zna kako je nastao. Nikad se nije ženio, a više puta je objašnjavao da je ljubav njegovog života bila devojka koja je u 19. godini umrla od prekomerne upotrebe heroina.

Grupa je pozvala fanove da puštaju Lemijevu muziku glasno i da "popiju poneku", uz poruku: "Slavite život na način na koji bi on to radio. On bi uradio upravo tako."

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.