Umro kralj Tajlanda

Izvor: Beta, 13.Okt.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro kralj Tajlanda

Kralj Tajlanda Bumibol Aduljadej, najstariji vladajući monarh, umro je danas, saopštila je kraljevska palata.Kralj Bubimol Aduljadej je imao 88 godina, a 70 godina je bio na prestolu."Umro je mirno u bolnici Siriradž", u Bankoku, navodi se u saopštenju.Kraljevska palata saopštila je sinoć na nacionalnoj televiziji da je zdravstveno stanje 88-ogodišnjeg kralja  ozbiljno pogoršano i, izmedju ostalog, održava se veštačkim disanjem. Gradjani obučeni u roze i žuto, boje monarhije, od sinoć su počeli da se okupljaju ispred bolnice da se mole za kralja koji je imao polubožanski status oca nacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Građani u transu: Kralj je mrtav!

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016

Kralj koji je imao polubožanski status oca nacije, preminuo je u 88. godini života. Bubimol Aduljadej, monarh sa najdužom vladavinom na svetu, na Tajlandu je ispaćen uz plač i suze naroda koji od tuge padaju u pravi trans.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.