Umrla nastavnica koja se zapalila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla nastavnica koja se zapalila

MONPELJE -

Francuska nastavnica, koja se juče u dvorištu škole polila benzinom i zapalila pred očima zaprepašćenih učenika, umrla je danas od zadobijenih povreda, saopštila je policija.

Nastavnica matematike, koja je imala 44 godine, juče je na igralištu srednje škole u južnom francuskom gradu Bezjeu zadobila opekotine trećeg stepena, posle čega je odmah prebačena u bolnicu u obližnjem Monpeljeu, podsetio je AFP.

"Nastavnica je imala opekotine trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stepena na više od 95 odsto tela. Sa takvim povredama nisu postojale šanse da preživi", rekao je izvor iz bolnice francuskoj agenciji.

Roditelji i učenici kazali su da je nastavnica imala velikih problema u odnosima sa nekoliko učenika na časovima matematike.

Njene kolege održale su jutros ispred škole manji protest kako bi iskazali "solidarnost" sa koleginicom.

"Njen gest je poziv celokupnom osoblju da pokaže solidarnost i naglašava teškoće koje imamo pri ispunjavanju obaveza. Očekujemo od vlasti da deluju odgovorno", rekao je jedan nastavnik.

U školi je tokom dana otvoreno psihološko savetovalište, u koje je već došlo 80 učenika koji su pretpeli traumu zbog događaja. Savetovalište u školi "Žan Mulen" koju pohađa više od 3.000 učenika i koja zapošljava 280 nastavnika radiće do utorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.