Umrla najstarija žena na svetu

Izvor: Prva.rs, 21.Mar.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla najstarija žena na svetu

Leandra je rodjena 31. avgusta 1887. u severozapadnoj meksičkoj državi Tamaulipas, a umrla u četvrtak u svom domu u Sapopanu na zapadu zemlje. 
Kako prenosi AFP, starica nije bila na popisu najstarijih ljudi na svetu, jer je pre mnogo godina izgubila krštenicu. 
Meksički zvaničnici nisu precizirali uzrok smrti. 
Leandrin unuk, 70-godišnji Samuel Alvear, kazao je da je njegova baka jednostavno prestala da diše i dodao da je od pre nekoliko meseci imala probleme sa plućima. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Alvear je ispričao da ga je baka uveseljavala pričama o Meksičkoj revoluciji (1910-1920) tokom koje je pravila tortilje za vojnike. 
"Upoznala je i Panča Vilju (čuvenog vodju Meksičke revolucije)", kazao je on. 
Leandra je nadživela svoje petoro dece, a do 2011. je imala 161 potomka. 
Kada su je na proslavi 127. rodjendana pitali za tajnu dugovečnosti, starica je odgovorila da ona leži u tri stvari - zdravoj ishrani, dugom spavanju i činjenici da se nikada nije udala.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.