Umanjena kazna Novakovićevom ubici

Izvor: RTS, 18.Jun.2012, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umanjena kazna Novakovićevom ubici

Jedan od osuđenih za ubistvo turiste Dejana Novakovića dobio duplo manju kaznu. Osumnjičeni Mitar Kostoski za ubistvo počinjeno 2010. godine u Ohridu, izdržavaće kaznu u zatvoru još samo devet meseci, jer mu se računa i vreme koje je proveo u pritvoru.

Apelacioni sud u Bitolju prepolovio kaznu prvooptuženom Mitru Kostoskom za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića 2010. godine u Ohridu.

Umesto četiri godine zatvora na koliko je Kostoski ranije osuđen, Apelacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud mu je smanjio kaznu na dve godine, što znači da će u zatvoru ostati još samo devet meseci jer mu se u kaznu računa i vreme koje je proveo u pritvoru.

Ostalim optuženima za ubistvo Novakovića sud je potvrdio izrečene kazne.

Ilče Jonoski je osuđen na četiri i po godine zatvora, Gojko Naumoski na jednu i Dragan Đorđević, koji je u bekstvu, na četiri godine i devet meseci zatvora.

Beograđanin Dejan Novaković (34) ubijen je krajem avgusta 2010. godine, posle tuče u ohridskoj diskoteci "Havana".

Grupa koja je napala Novakovića oborila ga je na pločnik i brutalno pretukla, a obdukcija je pokazala da je bio koban udarac u grudi.

Sudski proces je trajao skoro dve godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Umanjena kazna za ubistvo srpskog turiste

Izvor: Šumadija Press, 19.Jun.2012, 11:03

Apelacioni sud u Bitolju prepolovio je kaznu prvooptuženom Mitru Kostoskom za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.