Ulica za Dražu?

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2017, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica za Dražu?

Nova inicijativa u Valjevu traži da saobraćajnica koja se sada zove Prva proleterska, ili neka druga, dobije novo ime: Ulica generala Dragoljuba Draže Mihailovića VALjEVO - Organizacija pod nazivom "Četnici Valjevo" predlaže Komisiji za određivanje naziva delova mesta, ulica i trgova grada da saobraćajnica koja se sada zove Prva proleterska, ili neka druga, dobije novo ime: Ulica generala Dragoljuba Draže Mihailovića. Podsetimo, pomenuta organizacija je i u maju 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tražila da Radnička ulica u naselju Brđani ponese Dražino ime, te da se donese odluka o lokaciji na kojoj će biti postavljen spomenik vođi četničkog pokreta. Na kraju, predlog za naziv ulice je odbijen, a o podizanju spomenika nije bilo ni reči... Inače, početkom 2016. je nadležna komisija navela da naziv Radnička ulica nema političkih konotacija, te da Valjevo nema ni ulicu sa imenom vođe pobedničkog pokreta u Drugom svetskom ratu, pa može i bez četničkog predvodnika.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČETNICI VALJEVO: Hoćemo Ulicu Draže Mihailovića

Izvor: Mondo, 03.Avg.2017

Organizacija Četnici Valjevo traži da u tom gradu Ulica Prva proleterska, ili neka druga, dobije nov naziv - Ulica generala Dragoljuba Draže Mihailovića. Predlog upućen valjevskoj Komisiji za određivanje naziva ulica...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Ta organizacija je i u maju 2015. godine tražila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.