Ulica otvorenog srca puna osmeha i crvenih noseva

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulica otvorenog srca" puna osmeha i crvenih noseva

Tradicionalna humanitarna novogodišnja manifestacija Ulica otvorenog srca, u kojoj su građane zabavljali ulični animatori, žongleri, muzičari, sportisti i glumci, održana je na više lokacija u Beogradu.

Veliki broj građana okupljen u podne u Svetogorskoj ulici pozdravio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, poželevši im puno uspeha i sreće u novoj godini, da puno vremena provedu sa svojim porodicama i da zajedno grade lepši i bolji Beograd.

On je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da Ulica otvorenog srca pokazuje koliko su Beograđani humani i otvorenog srca.

Na manifestaciji "Ulica otvornog srca" je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter za pomoć deci, a posetioci su mogli da učestvuju u akciji Ulica crvenih noseva, koja je deo projekta "Doktori klovnovi", i da kupovinom crvenog klovnovskog nosa daju dobrotvorni prilog.

U okviru tradicionalnog ručka održana je humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendi Ateljea 212 i poznatih sportista, a prikupljeni novac namenjen je za kupovinu opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.

Uz učešće dečjih horova "Čarolija" i "Rockhor" i više hiljada građana, Ulica otvorenog srca održana je i ispred tržnog centra Merkator u Bulevaru Zorana Đinđića u organizaciji opštine Novi Beograd.

Manifestacija je održana i u Požeškoj ulici u organizaciji opštine Čukarica i u prisustvu ministra rudarstva i eneregtike Aleksandra Antića i predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića.

Navodeći da je Ulica otvorenog srca "već decenijama jedan od najlepših simbola grada", Antić je kazao da je Beograd danas "glavni grad ljubavi i dobre energije Srbije i Balkana", preneo je Beoinfo.

"Taj simbol činimo mi, Beograđani, zajedno sa svim našim gostima, kada pruženih ruku i otvorenog srca pokazujemo čitavom svetu da je naš grad human i solidaran. Naše tradicionalno susretanje na ulicama Beograda 1. januara je jedinstven događaj, kojem nema ravnog u svetu", kazao je ministar.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević naveo je da Ulica otvorenog srca ima tridesetogodišnju tradiciju i da danas predstavlja jednu od najlepših manifestacija koja se održava u sedam gradskih opština.

Tradicionalnu manifestaciju organizovala je i opština Rakovica nа plаtou kod Mekdonаldsа nа Vidikovcu, gde je više od 500 dece dobilo novogodišnje paketiće.

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci Ateljea 212, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge s konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.