Ulemeku plene imovinu zbog troškova

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulemeku plene imovinu zbog troškova

Beograd -- Bivšem komandantu JSO Miloradu Ulemeku biće zaplenjena imovina u vrednosti od milion dinara radi naplate troškova suđenja za ubistvo Zorana Đinđića.

Osim toga, kako piše "Pres", Legija će morati da plati i troškove obdukcije ubijenog premijera.

Prinudna naplata predstoji na osnovu rešenja o izvršenju Specijalnog suda, koje je prosleđeno Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer Legija posle okončanja suđenja nije izmirio sudske troškove, piše "Pres". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ulemek je, po odlasku u požarevački "Alkatraz" na izdržavanje kazne od 40 godina zatvora, dobio sudsko rešenje po kome se obavezuje da plati branioca, troškove suđenja za ubistvo premijera, kao i svoje lečenje i prevoz.

"Na ime advokata po službenoj dužnosti Ulemek treba da plati 538.450 dinara, dok će za transport iz zatvora u sud morati da izdvoji 52.600 dinara. On mora da plati 23.467 dinara kako bi pokrio troškove lečenja u pritvoru i razne medicinske analize. Institutu za sudsku medicinu treba da plati solidarno sa ostalim članovima 'zemunskog klana' 37.830 dinara za obdukciju pokojnog premijera, kao i za stručne nalaze i mišljenja", kazao je izvor iz suda "Presu".

Osim Ulemeka, ostali članovi ovog klana, Zvezdan Jovanović, Ninoslav Konstantinović, Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević, Sretko Kalinić, Milan Jurišić, Dušan Krsmanović, Saša Pejaković, Branislav Bezarović i Željko Tojaga treba zajedno da plate dva miliona dinara.

Oni su takođe osuđeni zbog učešća u ubistvu Đinđića i trebalo bi da podele troškove koje su imali punomoćnici porodice Đinđić.

"Ovu kriminalnu grupu DNK veštačenja koštala su 10.000 dinara, a isto toliko će iznositi veštačenje automobila 'pasat', koji su koristili na dan atentata. Veliki broj spisa prevođen je sa srpskog na nemački jezik i obratno, kao i na engleski, što je koštalo 322.627 dinara. Oni će solidarno morati da plate 1.488 evra za simultani prevod kad su saslušavani veštaci sa Instituta u Visbadenu. Krsmanović, Pejaković i Tojaga podeliće trošak od 60.000 dinara, koliko je koštalo njihovo psihijatrijsko i psihološko veštačenje. Sretko Kalinić, koji je letos uhapšen u Zagrebu, za troškove branioca po službenoj dužnosti moraće da plati 1.749.297 dinara", dodao je sagovornik "Presa".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.