Izvor: Blic, 08.Avg.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulagivanje kao glavna preporuka

Olako odricanje - Vrhuške političkih stranaka olako se odriču ljudi od vrednosti, čiji je jedini greh što su se zamerili sujetnim moćnicima. Što se, kao politički i moralno odgovorna bića, nisu ulagivali i dodvoravali.

Što se nisu ustezali da govore ono što misle a ne ono što je poželjno da se kaže. Štetu od takvog odnosa prema ličnostima od integriteta snosiće na kraju upravo stranke. Jer, kako je to, čak i u kafanskim pesmama, poznato: sve se vraća, sve se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plaća.

Nepotrebno istrčavanje - Negovanje dobrosusedskih odnosa mora biti obostrano. To nikako ne znači da ne treba preduzimati inicijative da do toga dođe. Ali pre nego što se one obznane, neophodno je da se na nižim nivoima usaglase s drugom stranom. Da se ispita kakva je njena spremnost da ih prihvati. Dokle se, drugim rečima, može ići. Izostanak takvih prethodnih istraživanja može da dovede do neprijatnih situacija, kakvu je nedavno doživeo srpski premijer kada je obznanio da je Srbija spremna da odustane od tužbe protiv Hrvatske u Hagu, da mu hrvatski premijer hladno poruči da njihova vlada to još nije razmatrala. Da su tome prethodila, u diplomatskoj praksi, normalna konsultovanja, izbegle bi se neprijatnosti, ako ne i bruka.

Povodljivost - Povremene dobrodošle akcije, koje za cilj imaju da povećaju interesovanje za knjigu ili muzeje, na primer, imale su veliki odziv, ali i nehotice otkrile koliko su potrošači kulture povodljivi. Knjige se mogu kupovati svakoga dana, baš kao što se i muzeji mogu svakodnevno posećivati. Da bi se to činilo više nego što je uobičajeno, bilo je potrebno da se neko doseti da priredi „noć knjige", odnosno „noć muzeja". Sve je tada vrvelo i od kupaca i od posetilaca. Ništa ne smeta. Važan je učinak, a ne povod.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.