Ukrali pištolj iz policijske stanice

Izvor: Mondo, 05.Feb.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali pištolj iz policijske stanice

Iz ormarića popularno zvanog "kaseta“ u policijskoj stanici Detelinara u Novom Sadu, ukraden je službeni pištolj jednog od policijskih službenika.

Foto: MONDO

Pištolj je nestao iz zaključanog dela u koji je policajac ostavljao oružje i druge delove opreme. Policija je odmah sprovela istragu u svojim redovima, koja i dalje traje.


Kako "Alo!" saznaje pištolj marke CZ 99 je nestao pre dve nedelje iz zaključanog ormara.

Pištolj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na zaprepašćenje radnika Policijske uprave u Novom Sadu, najverovatnije nestao tokom noći, kada je u stanici bio mali broj zaposlenih i kada nije bilo stranaka.

"Ovo je zaista vrhunac gluposti, za rubriku verovali ili ne. Niko se nije nadao da se tako nešto može dogoditi. Pored toga što u svemu oskudevamo, sada je i oprema policijska koju dužimo počela da nam nestaje. Zaista nije realno to što nam se događa", ispričao je jedan od zaposlenih u novosadskoj policiji, dodajući da ponekad pomisli da apsolutno nikakvih vrednosti više nema, pa ni u policijskim redovima!

O događaju su odmah obaveštene starešine, kao i komandir te stanice, a informacija o nestanku službenog oružja prosleđena je odmah kako najvišem rukovodstvu novosadske policije, tako i Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.

"U prostoriji iz koje je nestao CZ odmah je izvršen uviđaj, prilikom čega su uzeti otisci prstiju, kao i sve ono što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju tog događaja. Ovako nešto se ne pamti. Događaj pred kojim su zanemele svi zaposleni. Strašno je jako to što mi treba da se borimo protiv kriminala, a među nama ima onih koje upravo mi hapsimo i lišavamo slobode, čuvajući živote i imovinu drugih građana", kaže sagovornik list "Alo", dodajući da je strašno što je došlo vreme da sopstvenu imovinu ne možemo da sačuvamo i to unutar službenih prostorija.

Prema saznanjima lista istraga se i dalje vodi, a više radnika policije podvrgnuto je ispitivanju i saslušanju, kako bi se došlo do osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da u prostorije policije nije ušao niko sa ulice, kako bi ukrao pištolj, već je oružje otuđio neko od kolega.

"Ovakve stvari definitivno utiču na imidž i sliku čitave policije. Hitno trebamo da "pročešljamo“ sopstvene redove, kako ovakve stvari ne bi mogle da bace senku na mnogobrojne dobre i efikasne akcije, koje sprovodimo svakodnevno". kaže sagovornik lista.

Do osumnjičenog za ovo nedelo, koji je najverovatnije i sam u redovima policije mogli bi da dovedu DNK tragovi, otisci prstiju, kao i ispitivanjima kojima su podvrgnuti radnici u policijskoj stanici Detelinara.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ukrali pištolj iz policijske stanice na Detelinari

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2015

Iz ormarića u policijskoj stanici na Detelinari, ukraden je službeni pištolj jednog policajca...Pištolj je nestao iz zaključane kasete u kojoj je policajac ostavljao oružje i druge delove opreme. Ukraden je pre dve nedelje, najverovatnije tokom noći, kada je u stanici bio mali broj zaposlenih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.