Ukrajinci napali HIMARS-om; Ima mrtvih

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 20:40

Ukrajinci napali HIMARS-om; Ima mrtvih

Ukrajinske snage napale su pekaru u Lisičansku, verovatno višecevnim raketnim bacačima HIMARS, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruskog Istražnog komiteta.

"Bočno granatiranje je izvršeno, pretpostavlja se, iz HIMARSA, vojni istražitelji Istražnog komiteta evidentirali su zločine koje je su Ukrajinci počiniči nad civilima", rekao je sagovornik agencije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja LNR, broj žrtava granatiranja pekare u Lisičansku dostigao je osam. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Povređeno je još deset civila. Pod ruševinama je prethodno pronađeno još deset ljudi, od kojih su neki mrtvi.

Republička ministarka zdravlja Natalija Paščenko rekla je da je jedna žrtva u teškom stanju, a nakon operacije je prevezena u Lugansku republičku kliničku bolnicu.

Kako je izjavio šef LNR Leonid Pasečnik, kijevski režim,trpeći poraz na frontu, namerno je udario vikendom, kada mnogi odlaze u pekaru da kupe hleb.

Lisičansk se nalazi pored linije fronta. Ukrajinska vojska je, napuštajući naselje, digla u vazduh i uništila deo administrativnih zgrada. Usled borbi oštećeni su važni infrastrukturni objekti. Ukrajinske oružane snage nastavljaju da granatiraju ovaj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.