Ukrajina: Ruski konvoj može slobodno da prođe

Izvor: Mondo, 19.Avg.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Ruski konvoj može slobodno da prođe

Ukrajina je obezbedila garancije za bezbedan prolaz ruskom humanitarnom konvoju u oblastima koje kontroliše ukrajinska vojska.

Foto: AP, Pavel Golovkin

To je danas saopštio portparol ukrajinskog ministarstva inostranih poslova Jevgenij Perebeinos.

Perebeinos je, međutim, primetio da se putni pravac izabran za kretanje ruskog humanitarnog konvoja nalazi izvan područja pod kontrolom ukrajinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oružanih snaga i da je puna odgovornost za bezbednost konvoja, u tim oblastima, na proruskim snagama i Rusiji, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Povezane vestiPrvi kamioni sa ruskom pomoći na granici

Ranije tokom dana, lideri samoproglašene Donjecke Narodne Republike rekli su da će oni garantovati bezbednost ruskom humanitarnom konvoju na teritoriju pod njihovom kontrolom.

Perebeinos je ponovio stav zvaničnog Kijeva da je ruska humanitarna pomoć trebalo da bude isporučena Ukrajini pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) i pod njenom punom odgovornoću i da bi, prema preliminarnom planu, svaki konvoj od 30 kamiona sa humanitarnim zalihama, pratilo pet pripadnika MKCK.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Konačno stiže pomoć: Prvi kamioni spremni da pređu ukrajinsku granicu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2014, 21:10

Prvih 16 kamiona sa ruskom humanitarnom pomoći za stanovništvo na jugoistoku Ukrajine spremno je da pređe granicu...Prvih 16 kamiona sa ruskom humanitarnom pomoći čeka da uđe u Ukrajinu.. ..Prvih 16 kamiona je na oko 100 metara od graničnog prelaza i očekuje se da bi večeras trebalo da pređu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.