Ukinute mere za smanjenje zagađenja u Skoplju

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinute mere za smanjenje zagađenja u Skoplju

U Skoplju su ukinute vanredne mere za smanjenje enormnog zagađenja vazduha, među kojima su besplatan javni prevoz i skuplje cene parkiranja.

Kako je saopštila skopska gradska vlast, biće ukinute i interventne preporuke za smanjenje visokog aerozagađenja koje su zajedno sa vanrednim merama uvedene 27. janara uveče.

Ta odluka je donesena na osnovu informacije Ministarstva za životnu sredinu Severne Makedonije da su na mernim stanicama u glavnom gradu "srednje dnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koncentracije PM 10 čestica ispod definisanog 'praga alarmiranja' od 175 mikrogram po metru kubnom".

"Ove mere će biti uvedene ponovo ako se ponovi epizoda sa zagađenjem vazduha", navodi se u saopštenju centralnih vlasti Grada Skoplja.

Hitne mere i prepuruke za smanjenje zagađenja se uvode kada dva dana uzastopno koncetracija PM 10 čestica u vazduhu prelazi maksimalno dozvoljenih od 175 mikrograma po metru kubnom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Skoplju vazduh čistiji, ukidaju se mere za smanjenje zagađenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2020

U Skoplju će danas (u podne) biti ukinute vanredne mere za smanjenje enormnog zagađenja vazduha, među kojima su besplatan javni prevoz i skuplje cene parkiranja...Kako je saopštila skopska gradska vlast, biće ukinute i interventne preporuke za smanjenje visokog aerozagađenja koje su zajedno sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.