Ukinut pritvor vehabijama iz Maoče

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor vehabijama iz Maoče

Sud BiH ukinuo je danas pritvor i odredio mere zabrane za sedam osoba uhapšenih u policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, koje su, između ostalog, osumnjičene za ugrožavanje teritorijalne celovitosti BiH i izazivanje rasne i verske mržnje.

Pritvor je ukinut Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Edisu Bosniću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću i Mersedu Čekiću, potvrđeno je Srni u tom sudu.

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Srni da je ukinut pritvor licima uhapšenim u Gornjoj Maoči i izrečene mere zabrane na predlog Tužilaštva BiH.

Mere uključuju zabranu napuštanja mesta boravka, kontaktiranje sa ostalim osumnjičenima ili razgovor o predmetu bilo sa kim izuzev sa advokatima, međusobnu komunikaciju, kao i zabranu prisustvovanja javnim okupljanjima.

Ona je napomenula da se istraga u ovom predmetu nastavlja i da će u slučaju kršenja mera zabrane osumnjičenima iz Gornje Maoče ponovo biti određen pritvor.

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. februara, u kojoj su učestvovali pripadnici specijalne policije iz cele BiH, uhapšeno je sedam lica i jedan strani državljanin, koji je u međuvremenu isporučen Hrvatskoj.

Uhapšeni se terete za krivično delo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim delima napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne celovitosti, izazivanje rasne i verske mržnje, razdora i netrepeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije u Gornjoj Maoči pronađeno je vatreno oružje, eksplozivne materije, hladno oružje i sredstva veze.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.