Uhapšeno pet članova biračkog odbora u u mestu Hozići

Izvor: B92, 02.Okt.2022, 13:50

Uhapšeno pet članova biračkog odbora u u mestu Hozići

MUP Republike Srpske saopštio je da je Policijskoj upravi Prijedor u 7.00 časova prijavljeno da biračko mesto u mestu Hozići, nije otvoreno na vreme.

Na biračko mesto upućeni su policijski službenik i predsednik Opštinske izborne komisije.

Na navedenom glasačkom mestu je od strane posmatrača J.J. primećen u dve kutije određeni broj popunjenih glasačkih listića, prenosi RTRS.

Predsednik Opštinske izborne komisije smenio je birački odbor, obavijestio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CIK, a o događaju je obavešten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu "izborna prevara" i naložio da budu lišeni slobode članovi biračkog odbora. Policijski službenici su na osnovu navedenog lišili slobode I.Dž., R.H., I.M., E.V. i S.H.

Glasačko mesto Hozići obezbeđeno je od strane policijskog službenika, a sporni glasački listići su uviđajem oduzeti.

U BiH danas se održavaju opšti izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.