Uhapšeno je 5 mladih Libanaca, rasplamsali se protesti

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno je 5 mladih Libanaca, rasplamsali se protesti

Pet mladih Libanaca optuženi su da su cepali postere partije predsednika zemlje, što je izazvalo gnevne reakcije u Libanu, koji već potresaju demonstracije.

Pet mladih Libanaca, među njima troje maloletnika, optuženih da su cepali postere partije koju je osnovao predsednik Libana Mišel Aun nakratko su uhapšeni u subotu uveče, što je izazvalo gnevne reakcije u zemlji koju potresaju demonstracije.

Više od mesec dana nakon početka demonstracija protiv čitave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladajuće klase koja se smatra korumpiranom i nekompetentnom, aktivisti su danas pozvali na nove proteste.

Petoro tinejdžera je odvedeno u pritvor u Hamani, istočno od Bejruta, nakon što su optuženi da cepaju postere Slobodnog patriotskog pokreta, saopštili su advokati koji brane demonstrante.

Bezbednosne snage su ih pustile ubrzo posle ponoći nakon što su ih ispitali.

Dvojica pritvorenih imaju 15 godina, a jedan 12, rekla je vojska.

Hapšenje je izazvalo uzbunu na društvenim mrežama.

Neki su poručili da „ režim koji pritvara decu mora pasti“ i da „ kada dete od 12 godina prodrma presto države znamo da je je ta država korumpirana".

Tristo ljudi, uključujući 12 maloletnika, uhapšeno je od početka protesta i većina je puštena u roku od 48 sati, rekli su advokati.

Međutim njih 11, uključujući dva maloletnika, je još uvek iza rešetaka zbog napada na jedan hotel u prvoj sedmici demonstracija.

Partijom koju je osnovao Aun sada rukovodi njegov zet, ministar spoljnih poslova u ostavci Gebran Bazil.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protest u Libanu zbog hapšenja maloletnika koji su cepali postere (VIDEO)

Izvor: Beta, 24.Nov.2019

Pet mladih Libanaca, medju njima troje maloletnika, optuženih da su cepali postere partije koju je osnovao predsednik Libana Mišel Aun nakratko su uhapšeni u subotu uveče, što je izazvalo gnevne reakcije u zemlji koju potresaju demonstracije.Više od mesec dana nakon početka demonstracija protiv...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.