Uhapšeno 80 članova Okupirajmo

Izvor: B92, 03.Apr.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 80 članova "Okupirajmo"

San Francisko -- Policija u San Francisku uhapsila je skoro 80 demonstranata ogranka pokreta "Okupirajmo" koji su zauzeli praznu zgradu u kojoj su nameravali da ostanu.

"San Francisko kronikl" je izvestio da su policajci u opremi za razbijanje demonstracija upali u dvospratnu zgradu noćas oko jedan sat posle ponoći, pošto su probili barikadu koju su aktivisti postavili. Policija je saopštila da u intervenciji niko nije povređen.

Zgrada je u vlasništvu katoličke nadbiskupije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << San Franciska i nedavno je bila korišćena kao centar za muzičko obrazovanje, a demonstranti su u nju ušli u nedelju nakon što su u blizini održali skup i protestnu šetnju.

Aktivisti smatraju da zgrada treba da se koristi kao zdravstveni centar i u obrazovne svrhe. Zauzimanje ove dvospratnice prva je velika akcija ogranka pokreta "Okupirajmo" u San Francisku otkako je u decembru uklonjen njegov kamp na doku Embarkadero.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka policija masovno hapsi aktiviste pokreta «Okupirajmo»

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2012

SAN FRANCISKO - Policija u San Francisku uhapsila je skoro 80 demonstranata ogranka pokreta "Okupirajmo" koji su zauzeli jednu praznu zgradu u kojoj su, kako se vjeruje, namjeravali da ostanu duže vrijeme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Demostranti zauzeli zgradu katoličke nadbiskupije

Izvor: Kurir, 03.Apr.2012

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija upali u dvospratnu zgradu i uhapsili 80 aktivista postavili..SAN FRANCISKO - Policija u San Francisku uhapsila je skoro 80 demonstranata ogranka pokreta "Okupirajmo" koji su zauzeli jednu praznu zgradu u kojoj su, kako se veruje, nameravali da ostanu duže...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.