Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2012, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su četvoro bivša pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i HOS, pod sumnjom da su tokom rata u BiH počinili zločine nad Srbima zatvorenim u logoru Dretelj kod Čapljine.

Kako je saopštilo Tužilaštvo BiH, koje vodi istragu o tom slučaju, uhapšeni su Srećko Herceg (45) i Ivan Medić (59) iz Ljubuškog, Marina Grubešić-Fejzić (44) iz Čapljine i Ivan Zelenika (58) iz okoline Mostara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Svi se terete da su u maju 1992. godine počinili ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti s područja Čapljine i drugih mesta, koji su bili protivzakonito zatvoreni u nečovečnim uslovima u Dretelju.

Tužilaštvo BiH ističe da je više logoraša umrlo od posledica zlostavljanja i premlaćivanja, a nekima se nakon odvođenja iz ćelija gubi svaki trag. Svi osumnjičeni predati su državnom tužiocu koji će odlučiti o podnošenju zahteva za pritvor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.