Uhapšeni zbog razbojništva, iznude, droge...

Izvor: RTS, 15.Nov.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog razbojništva, iznude, droge...

Zbog sumnje da su izvršili više krivična dela beogradska policija uhpasila nekoliko osoba.

Beogradska policija uhapsila nekoliko osoba i odredila im zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela razbojništva, iznuda, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teške telesne povrede i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Mera zadržavanja određena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Zoranu T. (47), Aleksandru T. (32), Aleksandru B. (30), Ljubinku R. (61), Milošu R. (43), Ivanu D. (35), saopštio je MUP Srbije.

Ova mera određena je i Draganu R. (39), koji je lišen slobode 13. novembra, a juče je priveden uz krivičnu prijavu dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, koji mu je odredio pritvor, navodi se u saopštenju.

Krivično delo iznude izvršili su 12. septemra ove godine, na štetu zakupca "šljunkare" koja se nalazi ispod Pančevačkog mosta, tako što su od oštećenog, uz ozbiljnu pretnju, iznudili da im preda na rad navedenu šljunkaru, a što je oštećeni, plašeći se za svoj život i učinio.

Oni su osumnjičeni i da su izvršili krivično delo iznude, 19. oktobra 2012. godine u Jajincima, na štetu dve osobe, na taj način što su im uz pretnju pištoljem oteli 30.000 evra, nanevši im teške telesne povrede.

U okviru cele akcije pronađeno je i zaplenjeno 630 grama kokaina i 280 grama heroina.

Prilikom hapšenja, Zoran T. je izvršio i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navodi se u saopštenju i ističe da će osumnjičeni danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena grupa pljačkaša i iznuđivača

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2012

BEOGRAD - Policija u Beogradu uhapsila je sedmočlanu grupu koja se bavila iznudama, pljačkama i trgovinom droge, a osumnjičeni su i za teške tjelesne povrede, te napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.