Uhapšeni zbog podstrekivanja na linč hrišćana

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog podstrekivanja na linč hrišćana

Pakistanska policija je uhapsila dva muslimanska sveštenika zbog podstrekavanja gomile da linčuje jedan lokalni hrišćanski par zbog navodne blasfemije.

Jedan lokalni policajac rekao je danas da je taj par 29. juna premlaćen, a onda vođen po selu Maki u provinciji Pendžab.

Prema rečima tog policajca, verovatno je da je intervencija policije spasla život tom paru.

Incident je po svoj prilici posledica činjenica da su siromašni muž i žena koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transparent da oblože svoju kuću.

Na transparentu je pisala rečenica iz Kurana, a jedan gost te kuće rekao je komšijama da je video svoje domaćine kako sede baš na stihovima iz muslimanske svete knjige.

Potom su, po rečima policajca, dva sveštenika uputila javni poziv na kažnjavanje ovog para.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeni sveštenici zbog podstrekavanja na linč

Izvor: Akter, 04.Jul.2015

Pakistanska policija je uhapsila dva muslimanska sveštenika zbog podstrekavanja gomile da linčuje jedan lokalni hrišćanski par zbog navodne blasfemije..Jedan lokalni policajac rekao je danas da je taj par 29. juna premlaćen, a onda vođen po selu Maki u provinciji Pendžab...Prema rečima tog policajca,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.