Uhapšeni šverceri oružja na Kosovu

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni šverceri oružja na Kosovu

Kosovska policija uhapsila šest osoba zbog sumnje da su se bavili ilegalnom trgovinom oružja.

Kosovska policija uhapsila je šest osoba za koje se sumnja da su deo organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom trgovinom oružja, saopštila je policija.

Posle višemesečne istrage, u operaciji "Hija" (senka), istražioci Odeljenja protiv organizovanog kriminala, uz podršku specijalnih jedinica, uhapsili su pet osoba sa Kosova i jednog državljanina Albanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Jedna osoba je uhapšena na graničnom prelazu Vrbnica, blizu Prizrena, trojica u Lipljanu i dvojica u Podujevu, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Tom prilikom, policija je oduzela više od 4.100 metaka kalibra 7,62 mm, dva vozila "golf" sa kosovskim registarskim tablicama, jedan kombi sa registraskim tablicama Albanije, kao i više od 75.000 evra.

Akcija je u toku, saopštava policija, i ističe da je izvršen pretres tri stambena objekta u opštini Podujevo.

Prema procenama međunarodnih organizacija na Kosovu ima oko 400.000 komada nelegalnog oružja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.