Uhapšeni krijumčari droge

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni krijumčari droge

Dva makedonska državljanina uhapšena na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, pri pokušaju da prenesu skoro 16 kilograma heroina. Kod uhapšenih, osim droge, pronađena i dva pištolja.

Pripadnici Granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su makedonske državljane Stojana Trajkovskog (51) i Danijela Trajkovskog (25) jer su pokušali da preko graničnog prelaza Batrovci prenesu više od 15 kilograma heriona.

Time je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je saopšteno iz policije, posle dužeg operativnog rada, presečen kanal trgovine drogom namenjen tržištu zapadne Evrope.

Pregledom automobila dvojice uhpašenih pronađena su i dva pištolja za koje nisu imali dozvolu.

Kako je saopštila policija, uhapšeni makedonski državljani se sumnjiče da su izvršili krivična dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Granična policija je, prilikom kontrole na prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, u putničkom vozilu "honda civik" slovenačkih registarskih oznaka pronašla ukupno 30 paketa sa 15 kilograma i 894 grama heroina, upakovanih u providne plastične vrećice, sakrivenih u posebno napravljenom "bunkeru", u zadnjem braniku vozila.

Daljim pregledom vozila pronađena su i dva pištolja.

Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju od 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici.

Policija je saopštila da će nastaviti rad na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe i presecanja kanala trgovine narkoticima namenjenim tržištu zapadne Evrope.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.