Uhapšene četiri osobe zbog malverzacija u NSZ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2022, 11:20

Uhapšene četiri osobe zbog malverzacija u NSZ

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator  programa za zapošljavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Đ. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.

Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Đ. i J. Đ. privedeni u tužilaštvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja u Leskovcu zbog malverzacija u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2022

Odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu J.M. (61) i tržišni inspektor P.S. (61) uhapšeni su danas zbog sumnje da su odogovorni za malverzacije u dodeli subvencija za zapošljavanje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uhapšeno 8 osoba zbog sumnje da su ošteli budžet Srbije za više od 8 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su osam osoba zbog sumnje da su malverzacijama protivpravno prisvojili 48.021.466...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.