Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Izvor: RTS, 20.Okt.2010, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Uhapšena organizovana kriminalna grupa, koja je u protekle dve godine na teritoriji Beograda i Aranđlovca, izvšivši više krivičnih dela pribavila imovinsku korist od oko 20 miliona dinara, saopštila policija.

Beogradska policija je uhapsila osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu da je u poslednje dve godine na teritoriji Beograda i Aranđelovca izvršila niz krivičnih dela.

Oni su osumnjičeni za razbojništva, teške krađe, nedozvoljenu proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materijala, za napad na službeno lice i druga dela i da su u tim delima pribavili materjalnu korist od 20 miliona dinara.

Uhapšeni su I.I. (23), N.Đ. (23), M.V. (22), M.R. (28), M.J. (20), I.I. (24), N. V. (22), svi iz Sopota i M.N. (28) iz Mladenovca.

"Teške krađe su vršili u periodu od maja do avgusta 2010. godine u vikend naseljima na teritoriji Sopota pri čemu su iz vikend kuća uzimali lovačke puške, karabine, pištolje, zlatne dukate i drugo.

Razbojništva su vršili na benzinskim pumpama, zlatarama, menjačnicama, kao i nad obezbeđenjem 'FTO Sistem'", navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa stanova i kuća članova te kriminalne grupe pronađeno pet ukradenih pušaka (lovačkih i karabina) i dva pištolja.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.