Uhapšeni saučesnici u ubistvu policajca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni saučesnici u ubistvu policajca

LESKOVAC -

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas u Leskovcu da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su saizvršioci u izvršenju ubistva policajca Miroslava Stamenkovića, u pokušaju pljačke zlatare juče u Vlasotincu.

Osumnjičeni su uhapšeni na području Kragujevca a jedan je, kako je potvrdio Veljović, rođak ubijenog pljačkaša zlatare.

"Oni su pronašli stan na području Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za izvršioce pljačke i ovo im nije jedino krivično delo. Radi se o klasičnim kriminalcima koji su već pljačkali zlatare čak i u Sloveniji. Policija će nastaviti da rasvetljava ovo krivično delo", rekao je Veljović novinarima nakon komemorativnog skupa povodom smrti policajca Stamenkovića.

Direktor policije najavio je da će MUP pronaći način da zaposle sestru ubijenog policajca, čiji je suprug, takođe policajac, poginuo na dužnosti pre dve godine.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas u Leskovcu sahrani Stamenkovića.

Stamenković (27) je stradao juče ujutru u intervenciji nakon razbojništva u zlatari "Unca" u Vlasotincu.

Osumnjičeni za krivično delo razbojništvo Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bjelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen slobode i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

Kako je saopšteno iz MUP-a, pljačka se dogodila juče oko 8.30 sati, u Nemanjinoj ulici.

Prema prvim saznanjima, te osobe su pucale i tom prilikom policajac Stamenković pogođen je u predelu grudi, a od zadobijenih povreda preminuo je na putu ka bolnici", piše u saopštenju MUP.

Vlasotince su juče posetili direktor policije Veljović i državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, koji su izrazili saučešće porodici nastradalog policajca i obećali bolju opremu za pripadnike policije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saučesnici ubice policajca uhapšeni u Kragujevcu

Izvor: Blic, 15.Dec.2012

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas u Leskovcu da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su saizvršioci u ubistvu policajca Miroslava Stamenkovića, u pokušaju pljačke zlatare juče u Vlasotincu...Osumnjičeni su uhapšeni na području Kragujevca a jedan je, kako je potvrdio Veljović,...

Nastavak na Blic...

VELJOVIĆ: Uhapšeni saučesnici u ubistvu policajca

Izvor: Telegraf.rs, 15.Dec.2012

- Oni su pronašli stan na području Leskovca za izvršioce pljačke i ovo im nije jedino krivično delo. Radi se o klasičnim kriminalcima, koji su već pljačkali zlatare čak i u Sloveniji - rekao je direktor policije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.