Na prelazu ka Kosovu uhapšena dva oslobođena člana OVK

Izvor: Blic, 16.Jan.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prelazu ka Kosovu uhapšena dva oslobođena člana OVK

Granična policija Srbije uhapsila je kod Preševa dvojicu pripadnika "gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koje je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbe za ratni zločin nad Srbima u Gnjilanu 1999. godine, rečeno je danas Agenciji Beta u vranjskoj policiji.

Mediji na albanskom jeziku u Preševu i Bujanovcu objavili su danas da je granična policija Srbije na prelazu "Mučibaba", prema Kosovu, u opštini Preševo, uhapsila Burima Fazliua i Kambera Sahitija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su nameravali da pređu na Kosovo.

U vranjskoj policiji je Agenciji Beta rečeno "da je došlo do takvog događaja", a da pojedinosti treba da saopšti Više javno tužilaštvo u Vranju.

Međutim, to tužilaštvo se još nije oglasilo.

Fazliu i Sahiti su bili među 11 pripadnika "gnjilanske grupe" OVK koje je Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu 19. septembra 2012. osudilo na ukupno 116 godina zatvora, a šestoricu oslobodilo.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je novembra 2013. godine sve te osuđene članove "gnjilanske grupe" pravosnažno oslobodio optužbi za ratni zločin.

Po pisanju preševskih medija na albanskom jeziku, "oslobađajuća presuda Apelacionog suda u Beogradu zvanično je objavljena 8. januara 2014. godine".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena dva pripadnika OVK

Izvor: RTS, 16.Jan.2014

Srpska policija uhapsila dva pripadnika "gnjilanske grupe" kod Preševa, prenosi Beta. Njih je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbe za ratni zločin nad Srbima u Gnjilanu 1999. godine...Granična policija Srbije uhapsila je kod Preševa dvojicu pripadnika "gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske...

Nastavak na RTS...

Opet uhapšeni pripadnici "gnjilanske grupe"

Izvor: Mondo, 16.Jan.2014

Granična policija Srbije uhapsila je kod Preševa dvojicu pripadnika "gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske Kosova.

Nastavak na Mondo...

Uhapšena dva člana Gnjilanske grupe!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2014

Policija Srbije na prelazu "Mučibaba", u opštini Preševo, uhapsila je Burima Fazliua i Kambera Sahitija, pripadnike "gnjilanske grupe" OVK. Pojedinosti hapšenja saopštiće Više javno tužilaštvo u Vranju

Nastavak na Telegraf.rs...

Kod Preševa uhapšeni članovi gnjilanske grupe

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jan.2014

Vranje - Granična policija uhapsila je kod Preševa dvojicu pripadnika "gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske Kosova, koje je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbe za ratni zločin nad Srbima u Gnjilanu 1999. godine. Uhapšeni su Burim Fazliu i Kamber Sahiti koji su nameravali da pređu na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.