Uhapšen zbog ratnog zločina

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog ratnog zločina

Zbog sumnje da je izvršio zločin protiv čovečnosti, u BiH uhapšen Najdan Mlađenović. Mlađenović se tereti da je počinio ratni zločin nad civilima na području Bratunca maja 1992. godine.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odelenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, ovlašćeni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Bratunca uhapsili su Najdana Mlađenovića (51) koji se sumnjiči za zločin protiv čovečnosti.

Mlađenović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske, na području Bratunca, u maju 1992. godine, počinio krivično delo zločina protiv čovečnosti.

On se tereti za ratni zločin počinjen nad civilima bošnjačke nacionalnosti u mestima Glogova i Hranča na području Bratunca, gde je 9. maja 1992. godine streljano i ubijeno više civila bošnjačke nacionalnosti.

Kako se navodi, uhapšeni će u zakonskom roku biti izveden postupajućem tužiocu Posebnog odelenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.