Uhapšen zbog Hitlerovog glasa na mobilnom!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog Hitlerovog glasa na mobilnom!

Policija je uhapsila Nemca (54) koji je na mobilnom telefonu kao melodiju imao deo govora Adolfa Hitlera, kao i sliku nacističkog diktatora, javili su danas britanski mediji. On je uhapšen u utorak na stanici Harburg u blizini Hamburga, na severu Nemačke, pošto su putnici u vozu u kome se nalazio, šokirani zvukom Hitlerovog glasa, alarmirali policiju.

"Bio je to originalni govor Adolfa Hitlera koji se završavao frazom 'zig hajl'", rekao je portparol policije Ridiger Karstens >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novinarima.

"On je na mobilnom takođe imao sliku Hitlera kako stoji ispred svastike", dodao je portparol.Policija je predala slučaj tužilaštvu, izvestila je TV stanica "Skaj njuz".

Po nemačkom zakonu, maksimalna kazna za to krivično delo je tri godine zatvora ili novčana kazna.

Javno prikazivanje nacističkih simbola, poput "svastike", zabranjeno je u Nemačkoj posle Drugog svetskog rata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Njemačka: Uhapšen zbog Hitlerovog glasa na mobilnom

Izvor: Cafe.ba, 03.Jul.2010, 13:37

Policija je uhapsila Njemca (54) koji je na mobilnom telefonu kao melodiju imao dio govora Adolfa Hitlera, kao i sliku nacističkog diktatora, javili su britanski mediji.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.