Uhapšen za ratni zločin - pa pušten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen za ratni zločin - pa pušten

BANJALUKA - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su bivšeg pripadnika JNA Ranka Boltu, na zahtev hrvatskog Interpola, zbog sumnji da je početkom rata u Hrvatskoj počinio ratni zločin, a nakon ispitivanja u Sudu BiH pušten je na slobodu, javili su danas sarajevski mediji.

Kako navode mediji, Bolta je uhapšen u noći između četvrtka i petka na graničnom prelazu Rača.

Bolta, koji je osumnjičen da je počinio ratni zločin protiv civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanovništva, pušten je na slobodu jer je državljanin BiH i ne može biti izručen pravosuđu Hrvatske.

U hapšenju Bolte je sa hrvatskim Interpolom sarađivao i Interpolov ured u Sarajevu.

Bolta se, po navodima hrvatskog pravosuđa, tereti da je, zajedno s drugim pripadnicima JNA, učestvovao u ranjavanju i ubijanju civila i napadu na civilnu imovinu na području Bjelovara u septembru 1991. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.