Izvor: Blic, 25.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunska policija pritvorila šefa tajne službe

Policija je noćas na 24 časa pritvorila šefa obaveštajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije Kornela Šerbana, u okviru istrage Nacionalne direkcije za borbu protiv korupcije (DNA).



Na 24 časa je pritvoren i Petre Pitković, zvaničnik u Direkciji za borbu protiv droge u okviru rumunskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je, takođe, pritvorila dve osobe koje se u tom predmetu sumnjiče da su počinile krivično delo u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekretnina.

Kasacioni sud će danas odlučiti da li će osumnjičeni biti pritvoreni 30 dana.

Rumunska televizija Realitatea danas je javila da se radi o skandalu bez presedana u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rumunije.

Advokat Kornela Sserbana, koji je 15. marta imenovan za direktora tajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je danas da je slučaj "isceniran".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvoren šef rumunske tajne službe

Izvor: RTS, 25.Mar.2009

Rumunska policija pritvorila šefa obaveštajne službe Kornela Šerbana i funkcionera Direkcije za borbu protiv droge Petrea Pitkovića...Policija je noćas na 24 časa pritvorila šefa obaveštajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije Kornela Šerbana, u okviru istrage Nacionalne direkcije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.