Uhapšen pomoćnik ministra pravde Federacije BiH

Izvor: Kurir, 26.Okt.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pomoćnik ministra pravde Federacije BiH

Hidajed Trako se sumnjiči da je počinio krivično delo ometanje rada pravosuđa, a pretpostavlja se da je njegovo hapšenje naređeno zbog premeštaja Anđela Veljančića iz KPZ Sarajevo u KPZ Zenica

SARAJEVO - U Federaciji BiH uhapšen je, u okviru akcije "Lutka", pomoćnik ministra pravde Hidajed Trako, pod sumnjom da je počinio krivično delo ometanje rada pravosuđa.

Kako se nezvanično saznaje, njegovo hapšenje je naređeno zbog premeštaja Anđelka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Veljančića iz Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo u KPZ Zenica.

Veljančić služi kaznu od 10 godina zatvora zbog pljačke 2,2 miliona evra iz Privredne banke Sarajevo koju je izvršio sa vođom kriminalnog klana iz Istočnog Sarajeva Darkom Elezom.

Veljančić je u više istraga bio saradnik Tužilaštva BiH koje je, čim je saznalo za njegov premeštaj, naredilo hapšenje Traka.

Saznaje se da su privedeni i direktor KPZ Sarajevo Kenan Kapo i načelnik zatvorske policije Refko Kadrić.

Hidajeda Traka uhapsili su sinoć policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, u okviru akcije "Lutka".

Akcija "Lutka" traje od avgusta i u njoj je podignuta jedna od najopsežnijih optužnica protiv 32 osobe u predmetima organizovanog kriminala u BiH. Rasvetljeno je više teških ubistava, oružanih pljački banaka i transporta novca, u poslednjih 10 godina.

Jedan od optuženih je i Darko Elez, koji izdržava kaznu u Srbiji za drugo krivično delo.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.