Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za zločine

Ljubljana -- Pogranična policija Austrije uhapsila holandskog državljanina osumnjičenog za ratne zločine počinjene u BiH.

Holandski 43-godišnji državljanin, za kojim su vlasti u Sarajevu raspisale poternicu, uhapšen je na graničnom prelazu Šentilj, između Slovenije i Austrije, prenose slovenački mediji. On je pokušao da pređe iz Slovenije u Austriju, a austrijska policija je, prilikom pregleda njegovih dokumenata, utvrdila da je za njim raspisana poternica.

Detalji o identitetu uhapšenog još nisu objavljeni, a austrijska policija je kratko navela da se radi o osobi osumnjičenoj da je počinila ubistva za vreme rata u BiH (1992-1995).

Uhapšeni je prebačen u istražni zatvor u Gracu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.