Uhapšen osnivač The Pirate Baya

Izvor: B92, 04.Nov.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osnivač "The Pirate Baya"

Jedan od osnivača čuvenog sajta za torente "The Pirate Bay" Hans Frederik Lenart Neij, poznatiji kao "TiAMO", uhapšen je u Tajlandu, saopštila je lokalna policija.

TiAMO je uhapšen prilikom pokušaja da pređe granicu iz Laosa, na osnovu međunarodne poternice izdate nakon što je 2009. godine osuđen zbog "pomaganju u kršenju autorskih prava".

Pirate Bay, koji korisnicima nudi ogroman broj linkova ka takozvanim torent fajlovima, posredno do piratizovanog materijala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan je od najposećenijih sajtova na svetu.

TiAMO (36) je zajedno sa trojicom saradnika pred sudom u Švedskoj osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana, a naređeno im je i da plate 3,6 miliona dolara odštete.

Pobegao je iz domovine nakon što je pušten uz kauciju.

"Gospodin Neij je uhapšen prilikom pokušaja da pređe na teritoriju Tajlanda iz Laosa, gde je živeo od 2012. godine", rekao je policijski portparol lokalnim medijima.

On je dodao da je Neij u prethodne dve godine više od 30 puta ulazio u zemlju, jer poseduje kuću na turističkom ostrvu Puket.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osnivač The Pirate Bay!

Izvor: Mondo, 04.Nov.2014

Jedan od osnivača veb sajta Pirate bay, Šveđanin Fredrik Neij, uhapšen je zbog kršenja autorskih prava i nanošenja višemilionske štete filmskoj industriji, saopštila je tajlandska imigraciona policija...Foto: Promo. Logo The Pirate Bay sajta..."On je uhapšen sinoć u pokušaju da uđe u Tajland",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.