Uhapšen nelegalni taksista

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen nelegalni taksista

Jedan taksista priveden je nakon noćašnje kontrole koja je pokrenuta radi suzbijanja nelegalnih taksi prevoznika. Inspektorima će u buduće, u ovakvim akcijama koje neće biti najavljivane, pomagati i Komunalna policija.

- Kontrolisana su ona mesta za koje imamo prijave građana da su primećeni nelegalni taksisti. Proveravana su vozila u pokretu i ona na taksi stajalištima. Akcije nadzora nad taksi službom biće organizovane, kao i do sada, bez prethodne najave – kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Gorjana Obrenović načelnice Komunalne policije.

Prema njenim rečima akcenat akcije Komunalne policije i Sekretarijata za inspekcijske poslove više nije samo stajalište kod TC „Ušće” već i druge lokacije u Beogradu.

Tokom protekle godine, u cilju suzbijanja nelegalnog taksi prevoza kontrola se obavljala svakoga dana u dve smene, a bilo je i 107 noćnih akcija.

Takođe, podneto je 1.325 zahteva sudiji za prekršaje, od čega 1.100 vozačima koji obavljaju taksi prevoz na teritoriji Beograda, a registrovani su na teritoriji Pančeva, Kovina, Sečnja, Smedereva, Kovačice i drugih opština.

Privremeno su oduzeta 52 vozila, a regularnim taksi vozačima, koji su počinili prekršaje ili su uočeni nedostaci u obavljanju ove delatnosti, podneto je ukupno 1.620 rešenja ili zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.