Uhapšen nastavnik zbog pretnje učenicima

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 21:08

Uhapšen nastavnik zbog pretnje učenicima

Nastavnik srednje škole u ​​američkoj državi Viskonsin, inače Jevrejin, uhapšen je zbog terorističkih pretnji učenicima.

On je pretio učenicima koji su crtali kukaste krstove na papiru u njegovoj učionici, saopštila je lokalna policija.

Prema policijskoj uprava Graftona, mesta severno od Milvokija, nastavnik sedmog razreda je navodno rekao učenicima da ima 17 komada oružja u svom podrumu i da se ne plaši da ih upotrebi, preneo je AP.

Nastavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džon Long, za koga policija kaže da je Jevrejin, bio je ljut zbog crteža i, pored ostalog, pretio da će svoju kćerku poslati u domove učenika sa bejzbol palicom, izvestila je lokalna televizija.

Policija je privela Longa i zadržala ga u zatvoru zbog optužbe za dva krivična dela: terorističkih pretnji i izlaganja dece štetnom materijalu.

Nadzornik Graftona Džef Nelson rekao je u petak, u pismu poslatom porodicama, da je nastavniku odmah određeno odsustvo i da je udaljen iz škole.

"Nastavnik neće imati kontakt sa učenicima, dok se istraga ne završi", rekao je Nelson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.