Uhapšen haker odgovoran za GTA VI fijasko

Izvor: Piplmetar.rs, 25.Sep.2022, 02:30

Uhapšen haker odgovoran za GTA VI fijasko

24.09.2022 16: 14 |
Games

U ponedeljak smo vam preneli vest kako se dogodilo možda i najveće otkrivanje nezvaničnih informacija u istoriji industrije video igara kada je na internetu osvanulo više od 90 video klipova iz rane faze razvoja GTA VI. Da budemo iskreno, bilo je samo pitanje vremena pre nego što ovog “hakera” pronađu i uhapse, a kako prenosi Endgadget, izgleda da se to i dogodilo.
Brza akcija Snage reda i zakona u Ujedinjenom Kraljevstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uhapsile su sedamnaestogodišnjeg hakera za koga se pretpostavlja da je odgovoran za to što je preko devedeset video snimaka rane verzije video igre GTA VI pronašlo put design bespuća interneta. Kako navodi novinar Metju Kiz, ovo hapšenje rezultat je združene istrage između policijske uprave grada Londona, nacionalne jedinice Ujedinjenog Kraljevstva za “cyber” kriminal, i koga drugog nego FBI. U ovom trenutku, policijske snage nisu želele da daju nikakav dodatni komentar o ovom hapšenju.
On the evening of Thursday 22 September 2022, the Metropolis of London Police arrested a 17-one year-damaged-down in Oxfordshire on suspicion of hacking, as part of an investigation supported by the @NCA_UK’s National Cyber Crime Unit (NCCU).
He remains in police custody. pic.twitter.com/Zfa3OlDR6J

— Metropolis of London Police (@CityPolice) September 23, 2022
Nije samo GTA VI Međutim, izgleda da ovaj mlađani stručnjak nije odgovoran samo za snimke iz video igre GTA VI. U ranijem toku meseca septembra i kompanija Uber pretrpela je hakerski napad. Tokom ove nedelje, kompanija je izjavila kako “napadač” nije uspeo da dođe design korisničkih podataka, ali da se isto tako još uvek ispituje opseg štete koja je napravljena, a čelnici ove kompanije sugerisali su da je u pitanju ista osoba koja je odgovorna za GTA VI video snimke i da se možda dovodi u vezu sa dobropoznatom hakerskom grupom Lapsus$.

Ovaj tinejdžer uhapšen je u Oksfordširu, gde se pretpostavlja da živi jedan od vođa ove hakerske grupacije. U ovom trenutku nema više informacija o hapšenju niti o potencijalnim kaznama koje će ovaj momak morati da pretrpi. Ali, ono što je neverovatno jeste da jedan sedamnaestogodišnjak ima toliko znanja i veštine da upadne u sisteme velikih kompanija i iz njih izvuče ovako bitne informacije. U iskušenju smo da kažemo “svaka čast”.
Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.