Uhapšen Nemac jer je hteo da radi kao agent za tri strane službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2018, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Nemac jer je hteo da radi kao agent za tri strane službe

Nemačke vlasti saopštile su da su uhapsile muškarca, koji se prijavio da radi kao agent u tri strane obaveštajne službe.

Savezni tužioci navode da je 27-ogodišnji Nemac, koji je identifikovan samo kao Deni Gunter G. u skladu sa lokalnim pravilima za zaštitu privatnosti, uhapšen u sredu u Lajpcigu.

Tužioci navode da je on pušten iz pritvora, ali da se i dalje nalazi pod istragom jer je bio spreman za špijunažu.

Prema navodima tužioca, osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poslao prijavna pisma trima stranim službama tražeći da ga zaposle kao agenta, preneo je AP.

"Rekao je da je spreman, ako ga regrutuju, da izvrši sve aktivnosti koje od njega budu tražene", naveli su oni.

Tužioci nisu precizirali o kojim stranim obaveštajnim službama je reč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hteo da špijunira za tri strane službe, uhapšen

Izvor: B92, 10.Feb.2018, 00:51

Berlin -- Nemačke vlasti saopštile su da su uhapsile muškarca, koji se prijavio da radi kao agent u tri strane obaveštajne službe...Savezni tužioci navode da je 27-ogodišnji Nemac, koji je identifikovan samo kao Deni Gunter G. u skladu sa lokalnim pravilima za zaštitu privatnosti, uhapšen u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.