Ugovor o Beogradu na vodi do kraja meseca

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o Beogradu na vodi do kraja meseca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će ugovor za projekat "Beograd na vodi" biti objavljen krajem septembra, čime je ponovo produžio rok kada će taj dokument biti dostupan javnosti.

"Kamen temeljac za prvi objekat Beograda na vodi biće postavljen u poslednjoj nedelji septembra, tada ćemo ispuniti i obećanje za objavljivanje ugovora za Beograd na vodi", rekao je novinarima gradonačelnik, prilikom završetka rekonstrukcije Hercegovačke ulice, obeleženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i protestom građana.

Početkom septembra, Mali je rekao da je "pitanje dana" objavljivanje ugovora sa arapskim investitorom o zajedničkom ulaganju u stambeno-poslovni kompleks "Beograd na vodi". Mali je rekao da je uz desnu obalu Save, gde će biti realizovan projekat, uklonjeno 236 objekata i 54 plovila, a raseljene su 94 porodice, tako da je lokacija oslobođena za izgradnju prve dve stambene kule.

Gradonačelnik Beograda je rekao da prva faza projekta obuhvata i izgradnju tržnog centra, kule i hotela i najavio da će za desetak dana biti potpisan ugovor s jednim velikim hotelskim lancem o izgradnji hotela s pet zvezdica u okviru Beograda vodi.

Vlada Srbije, firma "Belgrejd voterfrant kepital investment" (Belgrade Waterfront Capital Investment) i kompanija Igl hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta "Beograd na vodi" sa dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

Mali je danas otvorio obnovljenu Hercegovačku ulicu, dugačku 150 metara - od zgrade Beogradske zadruge, do obližnjeg šetališta na Savi, neposredno uz lokaciju prvih budućih objekata "Beograda na vodi", gde su zamenjeni asfalt, trotoari i javno osvetljenje, a uređen je parking za potrebe šetališta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: SNS prekršila i poslednje obećanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2015

Predsednik Beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je danas da je otvaranjem Hercegovačke ulice prekšeno i poslednje obećanje Srpske napredne stranke da će ugovor o Beogradu na vodi objaviti pre postavljanja kamena temeljca..."Zato pitamo gradonačelnika Beograda Sinišu Malog šta krije u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.