Ugljanin za jedinstvo Bošnjaka Sandžaka

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin za jedinstvo Bošnjaka Sandžaka

Vreme je da se ukinu podele među Bošnjacima u Sandžaku, rekao ministar Sulejman Ugljanin.

Ministar bez portfelja i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin rekao je da je vreme da se ukinu podele među Bošnjacima u Sandžaku.

Ugljanin je za agenciju Anadolija, nakon što su se visoki funkcioneri njegove stranke odazvali prijemu povodom 19 godina od osnivanja sandžačkog Mešihata, izjavio da je "odgovorio" na pozivnicu Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajednice u Srbiji.

"Nastavićemo da podržavamo taj kurs, jer je vreme da se ukinu podele", napomenuo je ministar.

Ugljanin je pozitivno ocenio poziv reisa BiH Mustafe Cerića Bošnjacima Sandžaka da se "zakunu i obavežu na vernost jedni drugima".

Na pitanje koliko su procesu pomirenja Bošnjaka u Sandžaku pomogli i stalni apeli najviših predstavnika Turske, Ugljanin je naglasio da je "turska politička i verska elita uvek bila za jedinstvo Bošnjaka u Sadžaku".

"Turci su uvek bili dobronamerni i imali dobru želju, ali nama je ovde najpotrebnije jedinstvo. Treba nam stabilnost", naveo je ministar.

Glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić je Ugljaninov gest protumačio kao pozitivan signal da je jedinstvo Bošnjaka moguće. 

Zukorlić je naveo da su se pozivu Islamske zajednice u Srbiji odazvali "svi politički predstavnici Sandžaka, osim predstavnika Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića".

"Odazivanje SDA ovom pozivu za nas je pozitivna novina. Mi, svakako, smatramo da je neophodno tražiti minimum konsenzusa svih društvenih i političkih subjekata kada su u pitanju bošnjački nacionalni interesi", rekao je Zukorlić za Anadoliju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ugljanin za jedinstvo Bošnjaka

Izvor: RTS, 31.Okt.2012

Vreme je da se ukinu podele među Bošnjacima u Sandžaku, rekao ministar Sulejman Ugljanin. ..Ministar bez portfelja i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin rekao je da je vreme da se ukinu podele među Bošnjacima u Sandžaku...Ugljanin je za agenciju Anadolija, nakon...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.