Ugljanin: SDA ide na izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: SDA ide na izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) izaći će na izbore, iako smatra da je "upitna i sama svrha učešća Bošnjaka na njima", izjavio je danas Radiju Sto plus predsednik SDA Sulejman Ugljanin.

On je taj stav objasnio nerešenim slučajevima zločina nad Bošnjacima u Sandžaku tokom 1990-tih godina (Štrpci, Kukurovići) i "epidemijom velikosrpske ideologije koja je i dalje u toku".

Ugljanin je rekao da je Predsedništvo SDA ipak odlučilo da ostalim partijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ne Vučićevim ispostavama u Sandžaku", predloži "strateško partnerstvo" pre, tokom i posle predstojećih izbora.

On nije želeo da precizira koje partije nisu "ispostave", ali je kao moguće primere sa kojima bi SDA mogla da saradjuje naveo LDP i LSD.

Ugljanin je naveo da "ako SDA kao autentičan i legitiman predstavnik Bošnjaka u Srbiji", već izlazi na izbore, potencijalnim partnerima nudi predlog saradnje na "platformi o specijalnom statusu Sandžaka u budućem ustrojstvu Srbije".

Najviši funkcioneri SDA godinama zastupaju stav da Sandžak može da napreduje samo kao autonomija unutar Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

IZNEVJERIO OBEĆANJE ZA 26 DANA – Ipak izlazi na izbore!

Izvor: SandzakPress.net, 26.Feb.2020

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) izaći će na izbore, iako je upitna i sama svrha učešća Bošnjaka na njima, izjavio je danas predsjednik Stranke Sulejman Ugljanin. On je tako iznevjerio obećanje koje je dao krajem januara kada je kazao da su uslovi da bi Bošnjaci izašli na izbore sljedeći:...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.