Udžbenici će biti jeftiniji 30 odsto

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udžbenici će biti jeftiniji 30 odsto

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da će predlog zakona o udžbencima, ranije povučen iz procedure, biti u skupštini do 1. jula i da će taj propis doneti niže cene udžbenika od 20 do 30 procenata.

Verbić je najavio da će narednih dana nacrt ponovo ići na saglasnost u druga ministarstva, a da će pre 1. jula biti u skupštini. "Ovo nije zakon o izdavačima nego o udžbenicima", rekao je Verbić navodeći da su ovde u fokusu deca i roditelji, a ne izdavači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Zakon predviđa maksimalnu cenu udžbenika, koja će naknadno biti utvrđena, a kriterijumi su preporučeni, obim i plan, rekao je Verbić, očekujući da cena knjiga bude za 20 do 30 odsto manja nego danas.

Govoreći o pravilniku o smanjenju broja pedagoga i psihologa u školama, Verbić je istakao da je tu napravljena greška i da je propis vraćen na doradu, jer ne žele da se smanjuje broj ljudi koji su neophodni.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Udžbenici jeftiniji do 30 odsto

Izvor: Šumadija Press, 16.Jun.2015, 12:44

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da će predlog zakona o udžbencima, ranije povučen iz procedure, doneti niže cene udžbenika od 20 do 30 odsto...Verbić je najavio da će narednih dana nacrt ponovo ići na saglasnost u druga ministarstva, a da će pre 1. jula biti u skupštini. ..– Ovo...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.