Udruženje novinara RS osudilo Mektićev napad na RTRS

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje novinara RS osudilo Mektićev napad na RTRS

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske osudilo je neprimjeren istup i način komunikacije Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, te ga pozvalo da se izvini.

"Ministra Mektića podsjećamo da nosioci izvršne i zakonodavne vlasti, kao i drugi zvaničnici, moraju prihvatiti osnovni postulat demokratskih društava, da novinari imaju pravo i profesionalnu obavezu da slobodno izvještavaju i javno kritikuju njihov rad", saopšteno je iz Udruženja novinara Srpske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Iz Udruženja su pozvali i medije i novinare da sa mnogo više odgovornosti izvještavaju o aktuelnim društvenim pitanjima i događajima u Srpskoj, jer samo profesionalno i objektivno izvještavanje doprinosi razvoju demokratskog okruženja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Političari RS osudili Mektićev napad na novinare

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2015, 14:43

BANJA LUKA - Političari u Republici Srpskoj osuđuju jučerašnji napad ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na novinare RTRS-a..." Napad na novinare nije primjeren nijednom zvaničniku, bez obzira na to na kojoj je poziciji i o kojoj temi se radi" ističe predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.